Культура

50-річний ювілей відсвяткував факультет фізвиховання ЧНПУ ім.Т.Г.Шевченка (Фото)

Щоб згадати своє студентське життя не обов’язково переглядати сторінки фотоальбому.

Колишні випускники, спортсмени, вчителі фізичної культури, приїхали на грандіозну подію – святкування 50-річного ювілею факультету фізичного виховання Чернігівського національного педагогічного університету.

Довідка.

На сьогоднішній день на факультеті є п’ять кафедр.

На кафедрах працює 59 викладачів, із них 44 (75%) мають науковий ступінь та вчене звання, 8 відмінників освіти України, 6 майстрів спорту, 4 заслужених тренери, 1 заслужений працівник освіти та 1 заслужений працівник фізичної культури та спорту, 12 суддів національної категорії.

21 викладач займається тренерською діяльністю. 18 закінчили навчання в аспірантурі, 10 з них завершують роботу над кандидатськими дисертаціями та 24 навчаються в аспірантурі денної та заочної форми навчання. Сім викладачів працюють над докторськими дисертаціями.

За представлений період діяльності факультету 175 студентів та випускників факультету стали майстрами спорту СРСР та майстрами спорту України, 47 — майстрами спорту міжнародного класу, 18 — заслуженими майстрами спорту, 23 — брали участь в Іграх Олімпіад, зимових Олімпійських іграх та Паралімпійських іграх.

35 студентів та випускників брали участь на Всесвітніх літніх та зимових Універсіадах завоювали 28 нагород з них 10 золотих. 112 студентів та випускників факультету брали участь у міжнародних змаганнях і ставали переможцями та призерами.

Чоловіча волейбольна команда упродовж шести років виступає в чемпіонаті України серед чоловічих команд Суперліги, другий рік поспіль жіноча волейбольна команда виступає в чемпіонаті України серед жіночих команд Суперліги.

70 випускникам факультету присвоєно почесні звання: заслужений учитель України, заслужений працівник освіти України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер СРСР та України, заслужений майстер спорту СРСР та України, заслужений артист України А.Ф.Кобзар 13 випускників нагороджені державними нагородами (орденами і медалями).

Із 1998 року на факультеті здійснюється підготовка вчителів фізичної культури з додатковими спеціалізаціями. Відкриття у 2005 році аспірантури за спеціальністю 24.00.02 – олімпійський та професійний спорт, з 2008 року за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійного навчання, а з 2012 року за спеціальністю 13.00.02 – теорія і методика навчання (фізична культура, основи здоров’я) дозволило готувати фахівців ІІІ освітнього рівня із залученням провідних науковців галузі.

На сьогоднішній день в аспірантурі навчається 24 особи, 18 закінчили навчання в аспірантурі, з них 10 планують завершення роботи над дисертаціями у 2016-2018 роках.

Факультет здійснює підготовку фахівців за ступенями «бакалавр» і «магістр», ОКР «спеціаліст», денної та заочної форми навчання.

Маємо надію, що наступні покоління продовжать славетні традиції попередніх поколінь.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button