Суспільство (відео)

Факультету фізичного виховання – 50: спортсмени зібрались на ювілей у альма-матер (Відео)

Щоб згадати своє студентське життя не обов’язково переглядати сторінки фотоальбому.

Колишні випускники, спортсмени, вчителі фізичної культури, приїхали на грандіозну подію – святкування 50-річного ювілею факультету фізичного виховання Чернігівського національного педагогічного університету.

«За 46 випусків факультету підготовлено і дано путівку в життя 7,5 тисяч студентів. Ми задумали це свято, бо життя проходить дуже плинно. Дивишся в їхні очі і бачиш: вони горять від щастя, задоволення того, що ми сьогодні зібралися», — розповів декан факультету фізичного виховання ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Леонід Кузьомко.

Перший випуск факультет фізичного виховання здійснив у 1970 році. З того часу зі стін цього факультету було випущено безліч видатних спортсменів, олімпійських чемпіонів, переможців Всеукраїнських та міжнародних змагань.

«Поступили на цей факультет все збірники області. Тоді блату не було. Всі збірники були прийняті. І ми захищали честь нашої області на всіх змаганнях. У нашому першому випуску ми від щирого серця були справжніми спортсменами», — говорить випускник 1966–1970 років., голова ГО «Громадський актив України» Петро Пекур.

«Дуже приємна атмосфера. Тільки зайшов на подвір’я факультету, як побачив сотні людей. Всі спілкуються, згадують ті приємні роки, коли вони навчалися у цих стінах. Це ностальгія», — поділився емоціями випускник 2004 року, тренер з боксу ДЮСШ «Атлет» Валерій Бондаренко.

Кращі випускники та викладачі отримали почесні грамоти і відзнаки від керівництва університету. Та на цьому ювілей не завершиться. Вихованці факультету фізичного виховання зберуться за святковим столом та згадають свої найкращі студентські роки.

Ще статті по темі

Back to top button