Культура

9-річний художник допоміг здобути перемогу чернігівським «лялькарям»

Наприкінці квітня у місті Житомирі проходив 3-й Всеукраїнський фестиваль «Світ ляльок», який зібрав лялькову громаду з усієї України. Серед учасників фестивалю був і наш Чернігівський обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленька подорож на велику сцену

У програмі мистецького форуму чернігівські лялькарі представили прем’єрну виставу цього сезону «Ангелик, що загубив зірку» за п’єсою Нелі Шейко-Медведєвої у постановці головного режисера театру заслуженого артиста України Віталія Гольцова.

02325271

Оцінювали фестивальні вистави два журі – глядацьке і професіоналів. За їх рішенням перемогу у номінації «Кращий художник» отримала сценограф чернігівської вистави «Ангелик, що загубив зірку» Олена ЗАГРЕБІНА. Створюючи художнє оформлення вистави для дітей, Олена вирішила залучити до розпису декорацій свого учня — дев’ятирічного Нестора Семенченка. Фантазія і креатив юного художника перетворили сценічний простір постановки в дивовижну «печеру Альтаміра», заселивши його фантастичними і космічними створіннями. Отож, ця фестивальна перемога, вважає художниця, є їх спільною перемогою.

92011569

Джерело: Департамент культури і туризму,

національностей та релігій Чернігівської ОДА

Ще статті по темі

Back to top button