Культура

Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» представив нову концертну програму (Фото)

9 червня 2023 року Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” під орудою заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача представив нову концертну програму з творів великого австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта.

Відкрив програму Концерт №3 для скрипки з оркестром, соль мажор — твір, що вражає невичерпною мелодійністю та експресією. Разом з оркестром “Філармонія” його виконав всесвітньо відомий скрипаль народний артист України, лауреат Державної премії України ім. Тараса Шевченка Анатолій Баженов, на зустріч з яким так чекали чернігівські глядачі.

У першому відділенні програми прозвучав і Концерт для фортепіано з оркестром №20, ре мінор. Солістка — Ольга Шадріна. Тричасний Концерт для фортепіано з оркестром №20, як відзначають музикознавці, сповнений неспокою, навіть пристрасті; і водночас — просякнутий сонячним, щасливим настроєм. Емоції, закладені в цей твір автором, якнайкраще вдалося передати музикантам оркестру “Філармонія”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Академічний камерний хор — до 85-річчя Любомира Боднарука

У другому відділенні програми прозвучала Симфонія №41 “Юпітер», до мажор. Ця симфонія вважається третьою частиною великої симфонічної серії Моцарта, в яку входять симфонії №№ 39, 40 і 41. Симфонія “Юпітер” — остання симфонія композитора, в яку, на думку дослідників творчості Моцарта, він вклав всі свої вміння і почуття.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button