Культура

Піаніст Ярослав Бих дав концерт для своїх земляків

Твори композиторів світової музичної класики Моріса Жозефа Равеля, Сергія Рахманінова та Сергія Прокофʼєва 27 грудня 2018 року прозвучали на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру. В рамках абонементної програми з сольним концертом перед шанувальниками музики виступив піаніст Ярослав Бих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівській сцені виступив канадський піаніст Любомир Мельник

Як розповів автор проекту та ведучий концерту, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта, унікальність цього музиканта, уродженця Чернігова, полягає в тому, що він, попри травмовану ще в дитинстві руку, зміг реалізувати головну мрію свого життя – стати музикантом-віртуозом. Нині Ярославу Биху 22 роки. Він закінчив Національну музичну академію України ім. П.І. Чайковського і продовжує здобувати музичну освіту в Німеччині. Пан Ярослав – лауреат і призер багатьох вітчизняних і міжнародних конкурсів, а віднедавна – ще й володар першої премії на престижному міжнародному конкурсі Euregio Piano Award international Piano competition, що влітку цього року проходив у німецькому місті Гайленкірхен.

04

Молодий музикант багато гастролює. Тому особливо приємно, що в своєму щільному графіку він завжди знаходить час для виступів у рідному місті. За це чернігівці його щиро поважають і відповідають повними залами на концертах.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button