Культура

Чернігівщину показали в повнометражному документальному фільмі (Відео)

Повнометражний документальний фільм «Весільний спадок» – це занурення глядача у світ красивого, багатого, яскравого та дуже різноманітного українського традиційного весілля і культури загалом.

Як вбиралися до весілля наші пращури, який незмінний атрибут повинен був супроводжувати молодят у день створення нової родини та яких обрядів і традицій варто дотримуватися? У повнометражному документальному фільмі «Весільний спадок» відтворено автентичну українську весільну традицію 8-ми областей України: Київської, Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Харківської, Рівненської та Чернівецької. Кожна область має свої особливості весілля і традицій, які разом створюють неповторну культуру нашої країни.

У стрічці представлені коментарі етнографів, істориків колекціонерів народного вбрання, майстрів, фольклористів, які досліджували народні українські традиції різних регіонів, аби докладніше розповісти все про українське традиційне весілля та його особливості, залежно від кожного регіону.

Наша Чернігівська область представлена Ніжинським краєм.

Джерело: FILM.UA Group, Чернігівщина туристична запрошує

Ще статті по темі

Back to top button