Культура

Капела бандуристів виступила з концертом на Валу (Фото)

Концерт-виставу «День Незалежності — це час, про який мріяв наш Тарас» подарували чернігівцям до головного державного свята нашої країни артисти Капели бандуристів ім. О.Вересая Обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент капели — заслужена артистка України Раїса Борщ, головний хормейстер — заслужений працівник культури України Микола Борщ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капела бандуристів ім. Остапа Вересая приєдналася до всеукраїнського флешмобу

Прем’єра концерту мала відбутися саме в День Незалежності, але через негоду його було перенесено. Тож 30 серпня 2020 року виставу було представлено на майданчику біля пам’ятника Кобзареві на Чернігівському Валу.

«Тарас Шевченко залишив нам у спадок свої сокровенні заповіді, про які ми маємо згадувати щодня, щоб ніяка ворожа сила не змогла нас зрушити з того шляху, на який стала Україна, проголосивши свою самостійність і незалежність», – зазначають артисти капели.

У програму святкового концерту-вистави увійшли драматична поема-кантата Григорія Верьовки «Тополя», твори Євгена Козака, Гната Хоткевича, Віктора Власова, народні композиції та вірші Великого Кобзаря.

Значення Тарасової спадщини у становленні новітньої України перебільшити не можна. Недарма у своєму вірші, що увійшов до вистави «День Незалежності — це час, про який мріяв наш Тарас», керівниця капели Раїса Борщ зазначає:

Хай трейті півні заспівають

Про те, що хоч пора й нова,

Та щоб в серцях і в наших душах

Жили Шевченкові слова!

Пресцентр Обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button