Культура

Чернігівська бібліотекарка представила збірку фантастичних новел про рідне місто

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського триває представлення нових книжок у рамках конкурсу «Книга року-2020». Через карантинні обмеження презентації проходять у режимі відеозапису.

Цього разу свою нову книгу «Симаргл на підвіконні» представила співробітниця бібліотеки ім. М. Коцюбинського, чернігівська письменниця Олена Терещенко. Це збірка новел у жанрі міського фентезі. Дія всіх історій відбувається в нашому рідному Чернігові, але таким його ви ще не бачили.

DSC_0038

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побачила світ книга про геніального земляка-архітектора

Віконт де Бражелон ласує морозивом у чернігівському кафе… Елегантний водяник розгулює набережною Стрижня, рятуючи від самогубства легковажних панянок… В одному зі старовинних чернігівських будинків мешкає справжня відьма… Сучасна студентка потрапляє прямісінько на бал до самого повітового предводителя дворянства… Русалки блукають міськими вуличками та кружляють у світлі ліхтарів… Крилатий пес-Симаргл самотньо сидить на мокрому підвіконні… Це фантастичні оповіді про Чернігів – місто, в якому оживають легенди.

Одна з новел, які увійшли до книги («Мій коханий віконт»), стала основою для кіносценарію, який було відзначено дипломом на «Коронації слова-2020».

Книга видана бюджетним коштом у межах обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничих сфер Чернігівщини на 2016 – 2020 рр. Тому тираж не призначений для продажу й буде розподілений по бібліотеках міста й області.

Чернігівська міська ЦБС

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button