Культура

Чернігівський драмтеатр отримав відзнаки за перемоги в міжнародному фестивалі

Уже третій рік поспіль Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка удостоюється відзнак за перемоги в різних номінаціях Міжнародного фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що проходить восени на базі Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської.

Про це ЧЕline повідомила керівник літературно-драматургічної частини театру Раїса Міненко.

На фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2015 перше місце в номінації «кращий режисерський задум та втілення» було присуджено виставі чернігівців «Комедія помилок» В. Шекспіра в постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова, а також акторам у номінаціях «краща чоловіча роль другого плану» (актор Дмитро Літашов) та «майбутнє української сцени» (актор Євген Бондар).

Крім того, шекспірівську «Комедію помилок» Чернігівського облмуздрамтеатру було визнано кращою виставою за версією альтернативного (журналістського) журі.

За результатами фестивалю «Золоті оплески Буковини»-2016 шевченківці визнані переможцями у номінаціях «кращий режисерський задум та втілення» і «краще музичне вирішення вистави» (режисер-постановник, заслужений артист України Андрій Бакіров), а також у номінації «краще пластичне вирішення» (балетмейстер Катерина Гриськова) за музичну комедію «Ніч перед Різдвом» за повістю М. Гоголя.

Цього року до участі у фестивалі «Золоті оплески Буковини»-2017, який проходив у Чернівцях з 22 по 31 жовтня, шевченківці запропонували виставу «Комедія про нещасливого селянина, його жінку Мелашку, єврея Давида і чорта, який втратив сенс існування» за п’єсою В.Рудова.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button