Культура

Сто одне гарбузове зернятко: ніжинка б’є рекорд України

Юля-Петренко-1

У Ніжині 9 лютого на засіданні виконавчого комітету начальник управління культури Валерій Примаченко оголосив новину: «3 лютого стало відомо, що учениця Ніжинської школи мистецтв при КВНЗ «НУКіМ імені М. Заньковецької» Анастасія Майорова є претендентом на встановлення рекорду України за створення найбільшої колекції пейзажів на гарбузових зернятках».

Тож із міського бюджету було виділено 6 000 грн на реєстрацію рекорду України. Підтримувала дівчинку її наставниця – Юлія Петренко. Нещодавно вона разом з Анастасією побували в Києві, де зустрічались із рекордною комісією.

Кількість – 100 і 1 (Сто одне).

Цією кількістю дівчинка з наставницею хочуть показати, що всі ці пейзажі можуть існувати як окремі витвори мистецтва (мініатюра), так і бути поєднаними в одну спільну композицію – панно єдності, де ці мініатюрки об’єднують і звеличують красу та велич нашої України.

Організатори рекорду:

Президентський Фонд Леоніда Кучми «Україна» — благодійна організація, що спрямована на гуманітарну діяльність для підтримки обдарованої молоді в Україні, а також науково-експертну, аналітичну роботу та міжнародну співпрацю; депутат Чернігівської обласної ради Копиця Наталія Миколаївна; Благодійний фонд «Копиця»; Управління культури і туризму Ніжинської міської ради; Петренко Юлія Миколаївна – Відмінник освіти України, володар гранту Президента України, викладач-методист школи мистецтв при КВНЗ «НУКіМ ім. М. Заньковецької», художниця.

Побачити виставки рекордних пейзажів юної художниці можна буде невдовзі, в художньому відділі Ніжинського краєзнавчого музею.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button