Культура

Чернігівський «Одеський дворик» переїжджає до Гомеля (Фоторепортаж)

І знову гуляли по Дерибасівській у Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм 21 червня 2017 року. Чернігівські глядачі, деякі з яких прийшли на «Ліричні та веселі історії Одеського дворика» вдруге під враженням від першої вистави минулого місяця, забезпечили повний аншлаг. І були вражені повторно, оскільки креативний режисер-постановник Дмитро Обєдніков, не зупиняючись на досягнутому успіхові першої вистави, другу зробив ще яскравішою, ще динамічнішою, ще дотепнішою.

На Дерибасівській філармонійного центру зібралися разом всі компоненти чудового феєричного мюзиклу у вражаючому виконанні талановитих чернігівських артистів. Пісні, жарти, театралізовані сценки, хореографічні номери –  все це поєдналося єдиною комедійною сюжетною лінією:  незрівнянна, унікальна Одеса очима враженого американського сценариста.

Чернігівські глядачі насолоджувалися ностальгічними піснями з радянських кінофільмів, незабутніми творами великого Утьосова, співали разом «Шаланди полниє кефалі».

Багато популярних композицій творці програми переклали українською, завдяки чому пісні отримали  нове життя.

Серед глядачів цього вечора були гості з Білорусі – директор Гомельської обласної філармонії Олена Давидовська та її заступник з концертної діяльності Олена Хозеєва.

«У мене було таке відчуття, що артисти і глядачі злилися в одне ціле.  Цей інтер-актив, який надається глядачеві, дорогого вартує, це талант від Бога! Я бачила, як вони віддавали себе кожному глядачеві, це був діалог очі в очі, коли емоції в кожній ноті, у кожному жесті, у кожному русі!» — поділилася враженнями після вистави директор Гомельської філармонії.

І одразу домовилася про гастролі «Одеського дворика» у Білорусі з директором Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Сергієм Теребуном, який погодився на таку пропозицію.

Натомість вже у вересні цього року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру виступатиме артистка Гомельської філармонії, народна артистка Республіки Білорусь Галина Павленок. Як зауважили директори обох філармоній – це продовження гарної дружби і творчої співпраці, що отримала нове дихання рік тому.

 «Наше завдання не замикатися у собі, у місті чи області. Ми зараз співпрацюємо з кожним обласним центром по всій країні, з  Національною філармонією України, з багатьма національними колективами також маємо гарне творче співробітництво. А з Гомелем взагалі Бог велів – це наші найближчі сусіди!» — зауважив Сергій Теребун.

Отже невдовзі Дерибасівською гулятимуть разом з артистами Чернігівського філармонійного центру білоруські глядачі.

Текст і фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button