Культура

У Батурині відбулося козацьке свято: запалював відомий рок-гурт

*Актуально

У Батурині на Чернігівщині за підтримки партії «Наш край» 25 червня відбулося традиційне козацьке свято, що зібрало кілька тисяч учасників.

Офіційні заходи розпочалися на Цитаделі. Там батуринці та гості міста стали учасниками молебню та церемонії покладання квітів до пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року. Настоятель Свято-Покровського храму м. Батурина о.Роман провів паралелі між трагічною сторінкою знищення Батурина у XVIII столітті та сучасними подіями на сході України. Він закликав «розбудовувати Україну в собі та берегти собори своїх душ».

Також відбулося покладання квітів до скульптурної композиції «Гетьмани. Молитва за Україну» та пам’ятника Шевченку, відкритого у Батурині торік за сприяння народного депутата Валерія Давиденка. Потім урочистою ходою жителі і гості міста у супроводі духового оркестру філармонійного центру вирушили на Співоче поле, де відбулося урочисте відкриття свята та концертна програма.

19550939_644687592405781_1441994753_nУчасників козацького свята привітали перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук (представник «Нашого краю»), заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, міський голова Батурина Леонід Душа (представник «Нашого краю»), народні депутати України. Вони говорили про відродження традицій українського козацтва, втілення тези, що «відродження Батурина сприятиме відродженню України», символічність святкування напередодні Дня Конституції України, адже автор першої конституції Пилип Орлик також свого часу жив і працював у Батурині. «Щоб ми пам’ятали своїх дідів-прадідів», – так сформулював мету козацького свята Леонід Душа.

Музичним гостем козацького свята став гурт «KOZAK SYSTEM». Народні гуляння і розваги в Батурині тривали упродовж дня.

До козацького свята традиційно долучилися депутати «Нашого краю» рад Чернігівщини різних рівнів, партійні активісти з районів області. Також відвідали Батурин учасники військово-патріотичного табору, що проходить поблизу Чернігова і також організований за підтримки «Нашого краю».

Дивно, але факт: козацьке свято проігнорувало керівництво Бахмацького району. Ані голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук, ані в.о. голови РДА Володимир Цепух не відвідали Батурин і не розділили святкування з людьми.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button