Культура

Чернігівський рок-гурт записав пісню про космічні подорожі

20 листопада молодий чернігівський рок-гурт The Streechers випустив  свій перший сингл під назвою «Space Rangers». Сюжет пісні розгортається навколо майбутньої першої експедиції людини на Марс. Концепт треку було створено під час всесвітнього хакатону NASA Space Apps Challenge, що відбувся 2-4 жовтня 2020 року в онлайн-режимі. Команда гурту перемогла у місцевому етапі конкурсу та була номінована на глобальне оцінювання на міжнародному рівні, результати якого наразі не опубліковані. Після хакатону трек був доопрацьований, аби якомога краще передати космічний настрій музики. Пісня написана англійською мовою та поєднує елементи класичного британського року та електронної музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герою чернігівського рок-н-ролла Сергію Локтіонову присвятили книгу

The Streechers – молодий чернігівський рок-гурт, заснований в 2017 році. Перші три роки існування вони виступали на сценах рідної школи та університету. Активну студійну діяльність розпочали у 2020 році, і 1 жовтня відбувся реліз дебютного альбому «Different» гурту The Streechers. Але цього амбітному колективу виявилося недостатньо, і уже 20 листопада світ побачив нову пісню гурту – «Space Rangers».

Нещодавно Україна приєдналася до програми «Artemis III», проекту NASA щодо нової висадки людини (першої жінки) на Місяць. В ході цього проекту мають бути зібрані дані, необхідні NASA для планування першої подорожі людства на Марс. «Ми вирішили, що експедиція людства на Марс має називатися Ares, оскільки це ім’я грецького бога, що став прототипом римського Марса», –розповіли учасники гурту у своїй презентації під час хакатону. У пісні досить детально описується запуск, політ та приземлення ракети, що має вперше за історію людства доставити людину на Марс.

Оскільки космічна тематика вимагає відповідних музичних рішень, окрім звичних електро- та бас-гітар, для створення треку активно використовувалися «космічні» синтезатори. Крім того, на початку пісні використано фрагмент аудіозапису реальної розмови операторів під час старту проекту Apollo 11. Над піснею працювали троє учасників гурту: Марія Славець, Ігор Меліхов та Олексій Муцький. На жаль, Аьона Білоусова не змогла приєднатися до роботи над піснею, але обіцяє повернутися вже в наступному релізі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button