Культура

Чернігівський симфонічний оркестр «Філармонія» виступив у Києві (Фото)

Після феєричного виступу минулої суботи на рідній сцені в Чернігівському обласному філармонійному центрі Академічний симфонічний оркестр «Філармонія» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача 17 лютого завітав із концертом до Києва. Як і у Чернігові, в Національній філармонії, де проходило дійство, зібралася повна зала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Особливий нерв» японських музикантів і оркестру «Філармонія»

Під диригуванням другого диригента оркестру Міцунобу Такая (Японія) для слухачів прозвучали Концерт для віолончелі з оркестром мі мінор, Ор.85 британського композитора Едварда Елгара та Дев’ята симфонія мі мінор «З Нового світу», Ор.95 чеського композитора Антоніна Дворжака.

У першій частині концерту під час виконання останнього відомого твору Елгара, яким є Концерт для віолончелі з оркестром, солірувала відома японська віолончелістка Юїко Араї. Віртуозне володіння інструментом пані Юїко та досконала гра оркестру «Філармонія» задали публіці відповідний елегійний настрій, коли смуток і тривога поступово переходять у меланхолію і спокій.

Примітно, що британець Едвард Елгар як музикант і композитор формувався в тому числі і під впливом Антоніна Дворжака. З його біографії відомий факт, коли він брав участь у концерті, яким диригував Дворжак. Тож виконання у другій частині концерту останньої Дев’ятої симфонії Антоніна Дворжака «З Нового Світу» стало для меломанів цілком закономірним. Публіка довго аплодувала майстерності японського диригента Міцунобу Такаята, злагодженому, життєстверджуючому і потужному звучанню Академічного симфонічного оркестру «Філармонія».

Без сумніву, вечір надовго запам’ятається вимогливим слухачам непідробними емоціями, які щедро дарували музиканти своїм шанувальникам.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

 

Ще статті по темі

Back to top button