Культура

Чернігівців запрошують на свято «Вишиванка – генетичний код нашого народу»

Спільнота активних пані та панянок запрошує містян долучитися до свята «Вишиванка – генетичний код нашого народу». Програма включає майстер класи, концертну програму та презентації виробів.

Де? Місто Чернігів, Зелена сцена

Коли? 18 травня 2023 року на 17:00

Організатори заходу:

ГО «Спілка жінок Чернігівщини», ГО «Жінки Батьківщини. Чернігівщина», Комунальний клубний заклад центр культури і мистецтв Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юна солістка із Сновська перемогла на міжнародному конкурсі

Українська вишиванка — не просто святковий одяг. Споконвіку сорочка, вишита дружиною або мамою, вважалася потужним оберегом від нещасть: кожен стібок зберігав у собі любов і тепло душі. У кожному регіоні України є свої традиції вишивання і символізм орнаментів, але незмінно лише одне: вишиванка — це частина генетичного коду українця. 

Зараз День вишиванки має особливий сенс — українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

Ідею провести свято у 2006 році запропонувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. За її словами, сталося це випадково. І зараз, колись «випадкові», дії набувають нових сенсів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button