Культура

«Чудове поруч» — у бібліотеці Короленка стартувала виставка світлин (Фото)

У Чернігівській ОУНБ імені В.Г. Короленка 26 жовтня відбулось відкриття виставки світлин «Чудове поруч» чернігівського фотографа Анатолія Чорноівана.

Анатолій Кіндратович народився 1937 року в селищі Дмитрівка Бахмацького району Чернігівської області. Після закінчення семирічної школи вступив до нафтопромислового технікуму у м. Львів. Згодом закінчив Львівський політехнічний інститут.

Захоплення фотографією виникло ще в студентські роки. Відтоді постійним супутником митця у його нелегкій роботі був фотоапарат.

Понад 40 років працював у нафтогазгеології. В 1976-1978 роках Анатолій Кіндратович працював за контрактом у складі геологічної групи з пошуків нафти і газу на півночі Демократичної Республіки Афганістан. Спостерігав за природою країни, за людьми які там проживають. Все побачене знайшло своє відображення на фотоплівці.

Анатолій Кіндратович – член фотоклубу «Чернігів». Учасник багатьох міських та обласних фотовиставок.

На виставці «Чудове поруч» представлені близько п’ятдесяти світлин в жанрі пейзажу. В своїх роботах митець передав неповторну красу, загадковість та чарівність природи Поліського краю.

Фотограф любить подорожувати і має багато світлин у своєму доробку. Тому, в доповнення до чернігівських краєвидів, на екрані проектора любителі прекрасного мали змогу ознайомитись ще й з краєвидами Львова, який став другим рідним містом митця.

Зустріч пройшла у теплій дружній атмосфері. У студентства, що було присутнє на заході, виникло багато запитань стосовно творчості Анатолія Чорноівана, тому спілкування з митцем продовжилось і по закінченню заходу.

Ще статті по темі

Back to top button