Культура

Дерев’яне мереживо – окраса Чернігівського краю (Фото)

Земля наша – прекрасна, а люди в ній живуть красиві. Та не тільки красиві, а ще й талановиті. З давніх-давен люди бачили красу, адже жити і не бачити її – це наче народитися незрячим. Про це свідчать малюнки і на скелях, і в печерах давніх поселенців. Але хай би там що – вона поруч з нами. Краса завжди окрилює, надає наснаги та життєвої сили.

Вікно в оселі – це не просто вікно, це душа господаря оселі. Свого часу я спілкувався з нині покійним Андрієм Карнабєдом, який мені, як кажуть, дав настанову. І оця виставка – нібито мій звіт шановній людині. Звісно, за роки своєї творчої праці у мене назбиралася велика кількість різноманітних тем. Але тема «Дерев’яного мережева» мене завжди хвилювала.

Буваючи в різних куточках нашої області, я фотографував цю красу. І от вона вилилась у своєрідну виставку чи, мабуть, гімн творчої краси самобутнім майстрам нашого краю.

Тож, дорогенькі, заходьте до музею й оглядайте виставку, де ви зможете ще раз переконатися, в якій красивій стороні ви живете і які чудові майстри творили це диво.

Текст та фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button