Культура

Джазовий драйв, вулична їжа й арт-паті: Chernihiv Jazz Open 2016

Закриття фестивалю «Chernihiv Jazz Open» відбулося вчора, 11 вересня.

Під час фестивалю – зокрема в неділю, у день його закриття – на відкритій сцені грали творчі колективи, розважаючи численних перехожих і глядачів на стільцях біля сцени, а кіоски фаст-фуду підтримували відвідувачів у тонусі.

Уздовж же всієї Алеї Героїв було багато столиків із продукцією самобутніх майстрів і виробників різних цікавинок, творчих та корисних речей: картини олією та тканиною, вироби з бісеру та полімерів, саморобне мило та сувеніри, домашній декор і біжутерія, оригінальні та повністю екологічні й натуральні сувеніри з воску а також справжній духмяний та корисний мед, бджолярська продукція від чернігівського пасічника. Доповнювали картину романтичні фонтани та автомобільна і кінна прогулянка для дітей.

Щодо самого заходу, то треба сказати, що джазовий фестиваль – це насамперед музика. Особливістю Chernihiv Jazz Open є рівний і потужний лайн-ап. На фестивалі виступають як професійні джазові колективи з України, так і команди з багатьох інших країн.

Основний майданчик фестивалю – Чернігівський обласний музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка, розташований на центральній площі міста. Тут відбуваються два великі фестивальні концерти. Безкоштовні концерти молодих джазових колективів проходять на відкритій «Зеленій сцені», що розташована неподалік центральної Красної площі міста на початку Алеї Героїв. А шанувальників джазових джемів у невимушеній атмосфері фестиваль запрошував на афтепаті.

Фестиваль тепер проходить у вересні, під час найромантичнішого періоду чернігівської осені – бабиного літа. Цими днями стародавній Чернігів із його парками, забарвленими жовтим осіннім листям, численними храмами й монастирями особливо чудовий і романтичний. У цей чарівний осінній вікенд усі отримують незабутні враження не тільки від чудової музики, а й від затишного та чаруючого Чернігова.

Організатор фестивалю – творче агентство «ЧЕ Студіо». Це команда молодих, прогресивних людей, закоханих у джаз та рідне місто.

Chernihiv Jazz Open – велика тусовка, сплетіння вражаючої енергетики, вдячної публіки і талановитих музикантів.

автор: Ігор Гільов

Ще статті по темі

Back to top button