Культура

Енергія і ліризм Бетховена у ХХ “Сіверських музичних вечорах” (Фото)

Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, всесвітньо відомий піаніст Антоній Баришевський та Академічний симфонічний оркестр “Філармонія” Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 18 червня 2021 року — у передостанній фестивальний день ХХ Міжнародного фестивалю класичної музики “Сіверські музичні вечори” — представили на суд глядачів своє бачення Концерту для фортепіано з оркестром №5 мі-бемоль мажор “Імператор” Людвіга ван Бетховена. Диригував оркестром заслужений артист України Андрій Шевчуковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоній Баришевський представив сольну програму в «Сіверських музичних вечорах»

Концерт для фортепіано з оркестром №5 мі-бемоль мажор, відомий як “Імператор” або “Королівський” — одне з наймасштабніших творінь великого німецького композитора. Концерт, присвячений ерцгерцогові Рудольфу Австрійському, був написаний в ті часи, коли Європою крокували війська Наполеона. Критики відзначають: динамізм, енергію, емоційний порив цієї епохи Бетховен відобразив у музиці. Всі ці якості підкреслили своїм віртуозним виконанням Антоній Баришевський і музиканти оркестру “Філармонія”.

У другій частині концертної програми у виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” прозвучала бетховенівська Симфонія №4 сі-бемоль мажор. Це один з найліричніших творів у музичному спадку композитора, в якому ідилічні картини сповнені чуттєвості і тепла. “Симфонія №4 – унікальне явище у світовій культурі, — каже художній керівник фестивалю, головний диригент оркестру “Філармонія”, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач. – Якщо говорити про роль цієї симфонії, то це, фактично, перший, наріжний камінь романтизму в музиці”.

29 червня на сцені обласного філармонійного центру — фінальний концерт ХХ “Сіверських музичних вечорів”. У виконанні Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під диригуванням Миколи Сукача та піаніста Єгора Єгорова прозвучать увертюра “Іменини” та Симфонія №5 до мінор Людвіга ван Бетховена, а також Концерт для фортепіано з оркестром №21 до мажор Вольфганга Амадея Моцарта.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button