Культура

«Ходить осінь – на любов багата»: відбулися «Музичні зустрічі» до Дня міста (Фото)

Для Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм участь у проєкті Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана «Музичні зустрічі» є традиційною і почесною. Від самого початку, коли у 2006 році цей проєкт було започатковано, артисти центру завжди з великим бажанням виступають перед відвідувачами музею. Цього разу свої таланти для пошановувачів музичного та образотворчого мистецтва демонструвала Капела бандуристів ім. О.Вересая на чолі із заслуженою артисткою України Раїсою Борщ і заслуженим працівником культури України Миколою Борщем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Дива. Святі. Канонізація»: концерт хору Бортнянського у Борисоглібському соборі

Концерт під назвою «Ходить осінь – на любов багата» відбувся 22 вересня 2019 року і був присвячений Дню міста Чернігова.

Як розповіла Раїса Борщ, Капела бандуристів хотіла зробити свій виступ святково піднесеним. «Ми прагнули розігнати осінній смуток, показавши цю пору року барвистою, як українська пісня. До репертуару ми додали жартівливі та обрядові пісні, що найчастіше виконуються на обжинках або під час весілля. Але не оминули і любовну лірику,скажімо, пісню Юрія Рибчинського та Ігоря Поклада «Скрипка грає» під акомпанемент капели виконав Микола Борщ».

Назва концертної програми «Ходить осінь – на любов багата», за словами пані Раїси, так само не є випадковою. Це рядок із твору Петра Зуба «Чотири броди», який артисти виконали на самому початку дійства, таким чином заряджаючи слухачів гарним настроєм на весь концерт і на всю осінь…

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button