Культура

У Ніжинській майстерні Святого Миколая опановували нову техніку виготовлення сувенірів

Ми з дитинства очікуємо на Новий рік та Різдво із приємним передчуттям не лише купи казкових подарунків, але й вбирання оселі та ялинки новорічними прикрасами.

Про це ЧЕline повідомили у чернігівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Взимку є чимало дат, на які з нетерпінням чекають і діти, й дорослі. Піднесений настрій розпочинається вже 19 грудня, на Святого Миколая, коли дітвора пригадує всі свої добрі та погані вчинки, а також пише Святому листи. Цього дня в багатьох українських родинах стало доброю традицією прикрашати ялинку. Саме з нагоди таких свят Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі станцією юних техніків управління освіти Ніжинської міської ради організували для дітей із прийомних сімей майстер-клас зі створення новорічних прикрас.

Учасники заходу дізнались про нову техніку виготовлення рукотворних сувенірів — Iris Folding (айріс фолдінг), започатковану в Голландії; таку техніку ще називають «райдужним складанням» — це заповнення вирізаної за контуром форми барвистими смужками. Діти завзято приступили до роботи, адже виготовити такі прикраси власноруч нескладно і дуже цікаво. Для цього знадобилися лише кольоровий папір, клей та ножиці.

У затишному, прикрашеному оригінальними дитячими роботами приміщенні станції юних техніків, де відбувся майстер-клас, панували святковий настрій та позитивна енергетика, а діти виявляючи свою фантазію, створили чудові новорічні іграшки.

Ще статті по темі

Back to top button