Культура

Хор Бортнянського виконав святкову програму до Дня музики та Дня захисників і захисниць України

Міжнародний день музики у світі відзначається 1 жовтня. Крім ідеї пропагування музичного мистецтва, це свято покликане сприяти реалізації розвитку культур, а також шанобливого ставлення до естетичних цінностей різних народів.

Від цього року День музики відзначається одночасно з Днем захисників та захисниць України і святом Покрови Пресвятої Богородиці. І це символічно: не дарма музику іноді називають одвічним способом для українців висловити своє ставлення до ворогів. Часто музика веде в бій. І музика, як і віра, допомагає в найскрутніші часи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книга колективу «Челайн» «Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни» перемогла в конкурсі «Книга року» (Відео)

День, в який відзначається так багато свят, стало нагодою артистам Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського обласного філармонійного центру презентувати чернігівцям мистецький сюрприз. Ввечері 1 жовтня 2023 року на Алеї героїв, на фоні прикрашеного кольорами Державного прапора філармонійного центру, вони виконали концертну програму, в яку увійшли авторські обробки відомих українських пісень, релігійні піснеспіви, твори різними мовами світу. До виступу долучився і хор хлопчиків та юнаків камерного хору під орудою Світлани Корми.

“Ми працюємо під час війни, коли музика стала важливим елементом соціальної і психологічної реабілітації українців, розрадою і для воїнів, і для тих, хто знаходиться в умовному “тилу”, — зазначає диригент хору Ігор Найдьон. — У День музики, у День захисників та захисниць України своїм виступом нам хотілося підкреслити: ці свята споріднені — їх єднають поняття людяності, гармонії і миру. А це ті речі, яких нині прагне кожен з нас…”

Традиційно свій виступ артисти хору завершили спільним — разом з глядачами — виконанням духовного гімну України “Молитва за Україну” (“Боже великий, єдиний…”).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button