Культура

Хор ім. Бортнянського на третьому «Святоспіві» (Фото)

Що викликає у новорічно-різдвяні свята найдобріші відчуття? Звісно, подарунки. А ще щедрівки та колядки — величальні українські народні обрядові пісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Калета” на Андрія від Академічного народного хору

Традиційні колядки, що прославляють народження Ісуса Христа, з побажаннями добробуту у новому році подарував чернігівцям та гостям обласного центру Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент — Іван Богданов). 6 січня 2020 року, напередодні свята Різдва Христового за юліанським календарем, в рамках фестивалю хорових колективів «Святоспів» камерний хор представив свою новорічно-різдвяну програму на сцені Казкового містечка “Fairy Winter”, що розташувалося на Красній площі Чернігова.

Фестиваль «Святоспів» проводиться у місті вже третій рік поспіль. В ньому беруть участь і професійні, і дитячі та аматорські хорові колективи. Їх програми традиційно різноманітні і різнопланові.

Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського під диригуванням Лариси Шульги і Марини Житняк представив глядачам не тільки українські колядки, а й різдвяні піснеспіви. «Це твори не лише українських композиторів, зокрема, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича, Олександра Штукалюка, Олександра Яковчука, — каже директор колективу Ігор Найдьон. – У програму увійшли твори й зарубіжних композиторів – російських, італійських, французьких, написані на різдвяні теми. Ми вибудували програму так, щоб вона була цікава і юним, і дорослим слухачам, створювала в них святковий різдвяний настрій».

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button