Культура

Хор ім. Д. Бортнянського: «Нові перемоги – попереду!» (Фото)

Відлунали останні акорди цьогорічного Всеукраїнського хорового конкурсу “Щедрик Фест”, завершальний етап якого 26-29 грудня 2018 року проходив у м. Покровськ на Донеччині. Участь у фестивалі взяв і Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. У другому турі конкурсу у трьох групах – дитячі, однорідні і мішані хори — змагалися по шість колективів у кожній номінації (2850 учасників).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хор Бортнянського бореться за перемогу у конкурсі «Щедрик Фест»

Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського представляв хорове мистецтво Чернігівщини в номінації «мішані хори» з творами Миколи Леонтовича, старовинною і сучасною хоровою музикою. Перша премія тут дісталася Академічному хору ім. В. Палкіна (Харків), але, як зазначають чернігівські виконавці, «ми веземо додому щось набагато цінніше і важливіше для нас — це наші враження, емоції та спогади. Ми отримали те, що не придбаєш ні за які гроші. Наш приз — це та перемога, яка здобувається не тому, що ти кращий, а тому що ти знаєш, що ти особливий. Як сказав художній керівник хору Іван Богданов: «Сьогодні ми будемо змагатися самі з собою…» Що це означає? Найцікавіше у хору ім. Бортнянського ще попереду — нові звершення, нові емоції, спілкування з цікавими колегами по «цеху» та, безсумнівно, нові перемоги, які з нетерпінням чекають на нас».

Всеукраїнський хоровий конкурс “Щедрик Фест-2018” — частина міжнародного проекту з відзначення 100-річчя заснування Української Республіканської Капели під керівництвом Олександра Кошиця та світового тріумфу «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича. Гран-прі фестивалю здобув Камерний хор «Кредо». Церемонія нагородження лауреатів відбулася в досить дивовижному як для мистецтва місці – на території цехів підприємства «Енергомашспецсталь». За правилами конкурсу, переможець має стати сучасним провідником культурної дипломатії України і здійснить світове концертне турне за маршрутом капели, як це було сто років тому.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button