Культура

«Inter arma…»: у Художньому музеї Чернігова показали міста в руїнах (Фото)

Художній музей Ґалаґана представляє виставку мистецького онлайн-проєкту «Inter arma…», пропонуючи до перегляду роботи художників, створені під час або під впливом широкомасштабної війни Росії проти України.

Представлені роботи відображають сюжети і Героїв війни, жертви та втрати, біль і емоції, які викликає війна, але це виставка не про війну і смерть, це виставка про нездоланність життя та творчість часів війни.

Ідея проєкту народилася в один момент. Доволі швидко долучилися художники, їх кількість зростає, і та галерея зображень робіт митців, яка зараз перед вами, вже за тиждень може зрости, увібравши в себе нові твори українських і зарубіжних художників, чиї емоції та переживання часів широкої війни в Україні відображаються в мистецьких творах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восьмеро загиблих і 12 травмованих – наслідок авіаудару по Десні

Назва проєкту промовляє сама за себе: «Inter arma…», буквально «На війні…». Митці – теж воїни, вони тримають свій фронт, він віддзеркалює події фронту воєнного, загострюючи, підносячи над буденністю війни найбільш емоційні сюжети.

Серед представлених робіт – твори різних митців із різних країн, які пишуть у різних стилях, які ніколи не були знайомі одне з одним, яких об’єднала одна тема: війна. І кожен втілив у своїх роботах сюжети та ідеї, безпосередньо створені під впливом війни. Навіть мирні пейзажі, датовані після 24.02.2022, кажуть нам: ви бачите спокій, але знаєте, що там, за межами полотна, триває лютий бій, бій зі всесвітнім злом, бій за право мати майбутнє, бій за життя.

І ми усі – inter arma.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Художній музей Ґалаґана

Ще статті по темі

Back to top button