Культура

Поліінклюзивний перформанс у виконанні хору Бортнянського відбувся у Борисоглібському соборі (Фото)

“Поліінклюзивний перформанс” — так визначили свій концерт “Молитви за Україну” артисти Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Івана Богданова. Акція пройшла 19 вересня у Борисоглібському соборі Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові запрошують хлопчиків на хор

“Молитви за Україну” поєднали духовну музику в найширшому розумінні — від духовних наспівів сивої старовини до творів сучасних композиторів: “Kyrie eleison” невідомого автора, “Вокаліз”, “Од Ішама” Івана Зажитька, “Jesu, meine Freude” Йоганна Себастьяна Баха, спірічуели “Soon Ah Will Be Done” і “My Soul’s Been Anchored In The Lord”, “Радуйся, радость” Єпифанія Славинецького, “Ангел вопіяше” Михайла Вербицького, староболгарська “Херувимская песнь”, “О Пречиста Діво Мати” Олександра Кошиця, “Христос воскресе“ (грузинський наспів), “Камо пойду от лиця Твоєго” Миколи Лисенка…

Поліінклюзивний перформанс хору імені Бортнянського став для численних глядачів, які зібралися у древньому чернігівському храмі, не тільки концертною програмою, а й путівником з історії духовних піснеспівів різних релігій, християн різних конфесій, розповіддю про те, як моляться за Україну в Україні. Говорили про це представники православного і католицького духовенства, мусульманської і іудейської громад.

“Це — концерт-розуміння, — каже Іван Богданов. — “Молитви за Україну” — це те, як сприймають Україну різні релігійні громади, про що вони просять, коли моляться за Україну. І головне — якою вони бачать Україну в майбутньому, якою вона має бути”.

Чернігівський обласний філармонійний центр

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button