Культура

Іспанські мотиви на сцені філармонійного центру (Фото)

Ювілейний, двадцятий, вокально-хоровий абонемент Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм 10 лютого став для шанувальників музичного мистецтва особливим. Адже для них звучали іспанські мотиви у виконанні Академічного камерного хору імені Д. Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент – Іван Богданов), бас-баритона, соліста Національної філармонії та Національної опери України Андрія Маслакова, піаністки, солістки Національної філармонії України Марії Віхляєвої, та головного хормейстера Гаванської опери Клаудії Родрігес Гарсія (Республіка Куба).

Про це повідомляють у прес-центрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

У першій частині концерту у виконанні Марії Віхляєвої та Андрія Маслакова прозвучали твори класиків іспанської музики – «Маха і соловей» Енріке Гранадоса із циклу «Гойєски» та сім іспанських народних пісень Мануеля де Фальї. Варто зазначити, що пані Марія та пан Андрій  раніше вже брали участь у проектах Чернігівського обласного філармонійного центру. Тож публіка їх зустрічала як давніх і бажаних друзів. Виступи музикантів неодноразово переривалися гучними аплодисментами та вигуками «Браво!».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Носівчанка» зі столиці привезла дві перемоги

Яскраві, динамічні твори легендарних іспаномовних композиторів у віртуозному виконанні Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського стали цікавинкою другої частини концерту. Знаний на всю Україну і далеко за її межами хор під диригуванням свого керівника Івана Богданова та гості філармонійного центру – головного хормейстера Гаванської опери Клаудії Родрігес Гарсії запропонували слухачам програму із творів Елісіо Гренета, Тома Жобіма, Аcтора П’яццоли, Гаспара Фернандеса та інших.

Особливий інтерес відвідувачів концерту викликав той факт, що українець Андрій Маслаков та кубинка Клаудія Родрігес Гарсія є творчим подружжям, долю яких назавжди пов’язала любов одне до одного та до мистецтва.

Дякуючи за чудовий концерт, автор проекту «Вокально-хоровий абонемент» Чернігівського обласного філармонійного центру, заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта відзначив надзвичайно високий духовний зв’язок між митцями, їхню синергетичну силу, що дарує людям красу музики і любов до життя. Пан Олег висловив сподівання, що творче подружжя у спільних проектах з Академічним камерним хором імені Д. Бортнянського ще не один раз радуватиме своїми виступами жителів і гостей Чернігова.

Ще статті по темі

Back to top button