Культура

«Йоганн Штраус та інші»: артисти філармонійного центру подарували глядачам різдвяне свято

Йоганн Штраус… Це вальси, польки, мазурки — музика зимових свят. Як кажуть критики, це радість, що сягнула симфонічних вершин. А під час війни — це натхнення, це надія, це віра в силу людського духу.

21 грудня артисти Академічного симфонічного оркестру «Філармонія» на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Миколою Сукачем подарували глядачам різдвяне свято музики, презентувавши оновлену концертну програму «Йоганн Штраус та інші». Про це повідомили у пресцентрі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Програма традиційно поєднала найпопулярніші класичні композиції, сповнені грації і легкості. Іскрометні вальси «Весняні голоси» і «Ранкове листя», польки «Свято квітів» і «Сільська полька», галопи «Кліп-Клап» і «Фуріозо-полька» — кожен із цих творів Штрауса-сина, що прозвучали в програмі, викликав захоплення глядачів.

А віртуозність і артистизм виконання Увертюри до опери «Італійка в Алжирі» Джоаккіно Россіні, швидкої польки «Шлях вільний» Едуарда Штрауса, «Канкану» Жака Оффенбаха додали особливої емоційності різдвяній програмі Академічного симфонічного оркестру «Філармонія».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button