Культура

“Йоганн Штраус та інші” лунали на сцені чернігівської філармонії (Фото)

“Йоганн Штраус та інші” — програма Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, в яку входять популярні твори світової симфонічної класики. Цього року кілька разів вона була представлена публіці під час гастролей колективу в Іспанії і Португалії. 12 лютого 2022 року музиканти оркестру “Філармонія” знову презентували цю програму на рідній сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ALINA PASH представить Україну на Євробаченні 2022 в Італії

Композиції великого австрійського майстра Йоганна Штрауса (сина), автора кількох сотень популярних творів,  які і зараз з перших акордів викликають у любителів музики справжній емоційний підйом, склали основу нинішньої програми. Також у програму увійшли твори Джоакіно Россіні, Едварда і Йозефа Штраусів, Франца фон Зуппе, Жака Оффенбаха, Амількаре Понк’єллі, Херонімо Хіменеса… “Програма “Йоганн Штраус та інші” – життєрадісна і яскрава, — підкреслює художній керівник та головний диригент оркестру “Філармонія”, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

У концертній програмі взяла участь відома українська співачка і педагог, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Маіна Валеніс. Співпраця Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” з пані Маіною триває вже кілька років. Свого часу чернігівські шанувальники музичного мистецтва вже мали змогу познайомитися з творчістю співачки. А цього року вони разом виступали на європейських сценах. “Я завжди з великим задоволенням приїжджаю у Чернігів попрацювати з Миколою Васильовичем Сукачем, з артистами оркестру, — каже Маіна Валеніс. — Ми в чудових взаєминах: під час гастролей щодня разом. І я завжди рада бути не солісткою в оркестрі, а частиною цього оркестру”.

Неповторне сопрано співачки, яскравий артистизм повної мірою розкрилися у музичному шоу “Йоганн Штраус та інші”.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button