Культура

Капела бандуристів дала концерт до Дня Соборності України (Фоторепортаж)

Напередодні Дня Соборності України в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбувся святковий концерт Капели бандуристів імені Остапа Вересая під керівництвом заслуженої артистки України Раїси Борщ і заслуженого працівника культури України Миколи Борща.

Капела бандуристів підготувала дуже насичену й змістовну програму, сповнену глибокого патріотичного змісту. Артисти виконували авторські твори Раїси Борщ, народні пісні в обробці Миколи Борща, твори з репертуару Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки, популярні пісні на слова наших славетних сучасників Юрія Рибчинського, Миколи Ткача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся концерт з нагоди ювілею Івана Богданова

Актуально прозвучала тема боротьби за свободу й незалежність України у яскравих концертних номерах: «Козацька сюїта» Левка Ревуцького та Григорія Давидовського; «Сюїта козацьких маршів», до якої увійшли «Запорізький марш» знаменитого бандуриста Євгена Адамцевича та композиції з опери «Чорноморці» Миколи Лисенка; пісні Українських січових стрільців.

Вірші геніальних класиків української поезії Тараса Шевченка, Івана Франка, Павла Тичини, Володимира Сосюри натхненно читав ведучий Дмитро Обєдніков. Цікавими й змістовними були його розповіді про історію творів та їхніх авторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звучи бандуро: у Чернігові відбувся особливий концерт

Завершився концерт на кульмінаційній хвилі сакральними для українців творами: «Реве та стогне Дніпр широкий» на вірші Тараса Шевченка та музику Данила Крижанівського та офіційним Гімном України, який разом із артистами співав увесь зал.

Віра Лобановська

Фото Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button