Культура

Краєзнавчий музей в Анисові: витоки патріотичного виховання в школах

Із 2000 року в Анисівському ліцеї ім. І. Франка працює краєзнавчий музей. Він складається з трьох кімнат: народознавча, присвячена війні і третя кімната ще наразі в стані змін. У стінах музею організовують безліч народознавчих і патріотичних заходів.

У першій кімнаті зараз експонують вишиті рушники, створені майстринями села.

«Перша кімната в нас пов’язана з нашим проєктом «Генетичний код Чернігівщини». Його мета – розповісти про унікальність нашої батьківщини. Саме про традиції, звичаї, народні страви, мову створений цей проєкт. Ми проводимо в межах цього проєкту в музеї безліч заходів. На Різдво влаштовували вечорниці, діти приносили страви, ми готували вдома. Також проводимо безліч майстер-класів і виховних патріотичних годин до пам’ятних дат. Ми робимо все, аби наш музей був живий», – розповіла для ЧЕЛАЙН Наталія Ігнатенко, директор Анисівського ліцею ім. І. Франка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві аптечні експонати зберігаються в музеї на Чернігівщині (Фото)

Наразі в школах дуже важливу роль приділяють патріотичному вихованню. Знаючи свою історію, розуміючи своє значення в державі, людина росте справжнім патріотом.

«До нас приїжджали волонтери, які допомагали відновлювати пошкоджені будинки в нашому селі, в Лукашівці та Количівці. І один із них був родом з окупованої Луганщини. Він відвідав наш музей і сказав мені: «Якби в нашій школі був такий музей та стільки патріотизму, то, я вважаю, що ворог не зміг би зайти в наше містечко», – пригадує Наталія Ігнатенко, директор Анисівського ліцею ім. І. Франка.

Музей в Анисівській школі – це центр патріотично-національного виховання не лише для школярів, але й для гостей села, які цікавляться історією Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button