Культура

Містян запрошують на бенефіс заслуженої артистки України Любові Колесникової

22 жовтня на сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка відбуватиметься бенефіс заслуженої артистки України Любові Колесникової. Провідний майстер сцени Любов Колесникова виконуватиме роль Баби Соньки у виставі «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит за мотивами повісті Миколи Гоголя, поставленій заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим. У 2018 році режисер-постановник цього інтригуюче-містичного дійства отримав найвищу театральну відзнаку Мінкультури України – Премію імені Леся Курбаса, а вистава здобула перемогу на Першому Всеукраїнському театральному фестивалі-премії «ГРА».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівському драмтеатрі розпочався 96-й театральний сезон (Фото)

Покладені в основу докудрами світоглядні основи творчості класика української літератури і автора сучасної п’єси надихнули режисера до створення цього багатопланового, спонукаючого до роздумів, складного сценічного дійства. За прозорою накидкою гумору вистава приховує неймовірний драматизм, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої секунди. Головним завданням творчої постановочної групи є показати, з одного боку, навантаження на сучасного українця тяжкої історичної пам’яті про пережиті незгоди попередніх поколінь і, з іншого боку, подати надію на можливість подолання власних проблем через каяття, через здобуття прощення заради поколінь майбутніх.

Бенефісний вечір присвячений одразу двом ювілейним подіям у житті яскравої, талановитої актриси Любові Колесникової, які вона відзначила у цьому році – 70-річчю від дня народження та 50-річчю творчої діяльності на театральній сцені. І не менш знаковим приводом для обрання цієї вистави до показу на бенефісному святі стало присвоєння їй у 2018 році за значний особистий внесок у розвиток українського національного театрального мистецтва почесного звання «Заслужена артистка України» саме після створення самобутнього, вражаючого образу Баби Соньки у такій складній багатоплановій виставі, як «Вій. Докудрама» сучасного українського драматурга Наталі Ворожбит.

Раїса Міненко,  

керівник літературно-драматургічної частини

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button