Культура

Музей у Пирогові поповниться церквою з Чернігівської області

До сьогодні в музеї під відкритим небом можна було побачити п’ять дерев’яних храмів з різних регіонів України. У цьому році з’явиться ще один — Миколаївський храм, побудований в 1763 році в селі Городище на Менщині.

«Це церква козацького періоду. Вона почала занепадати і руйнуватися, доглядати за нею не було кому, тому фахівці запропонували перевезти цю церкву в Пирогів в музей. Вона була розібрана і перевезена на Київщину. Зараз її збирають і вона буде радувати око відвідувачів музею», — розповів молодший науковий співробітник районного краєзнавчого музею імені Покотило Ігор Андрієнко.

За словами фахівця, реконструйований Миколаївський храм постане точно в такому ж вигляді, як і раніше. Причому майстрам доведеться дуже ретельно попрацювати, адже в ті далекі часи цей і подібні храми збиралися без єдиного цвяха, дерев’яні колоди або дошки дуже щільно підганялися один під одного.

Співробітники екскурсійного відділу музею в Пирогові розповіли, що відновлювальні роботи тривають досить швидкими темпами, вже зводяться купола Миколаївського храму. Напевно, вже скоро церкву можна буде освятити, і після цього вона нарешті стане доступною як для паломників, так і для туристів.

Джерело: Україна туристична

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button