Культура

Сіверська фельдшерка зайняла призове місце на Міжнародному художньому конкурсі (Фото)

Новий рік для молодої талановитої фельдшерки Олесі Науменко, яка працює в селі Тютюнниця Корюківського району, розпочався з приємного сюрпризу. Якраз перед Різдвом по пошті вона отримала приємний подарунок – диплом міжнародного конкурсу «Golden Time Talent Season 17». На таку відзнаку дівчина навіть не сподівалася, бо вона не професіональний художник, а аматор.

Журналісту ЧЕline Олеся розповіла, що малюванню спеціально не навчалася. А в школі 5 років ходила на гурток декоративно-прикладного мистецтва «Петриківський розпис», де переважно розмальовували посуд, різні дощечки, фігурки тварин, малювали по дереву.

«Малювання люблю за те, що можу відволіктись від усього і побути у власному маленькому світі. Це заняття мене заспокоює, дає можливість вивільнити емоції», – пояснює Олеся.

На своїх роботах вона раніше зображала тварин, героїв мультфільмів, пейзажі, різні замальовки, намагалась малювати обличчя людей. Коли навчалась у медучилищі, почала малювати портрети на замовлення, тепер також здебільшого портрети й дитячі ілюстрації до книжок.

«Проілюструвала дві дитячі книжечки київської поетеси Надії Семени. І саме вона підштовхнула мене взяти участь у цьому конкурсі. Звісно, вагалася, бо самоучка, а конкурс передбачений більше для художників з освітою. Заявку подала вже в останні дні. Мені передзвонили організатори, запитали чи маю художню освіту, попросили надіслати свої роботи, я відправили 10 своїх малюнків. 3 із них відзначили, зокрема мій автопортрет в українському костюмі, який і став конкурсною роботою. Назвала його «Україночка», – зазначає Олеся Науменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині випустили календар із сучасниками-знаменитостями (Фото)

Конкурс проходив дистанційно, цього разу у Франції. А взагалі щосезону він відбувається в якійсь іншій країні, бо участь у ньому беруть близько 17 країн. Мета конкурсу – популяризувати мистецтво серед молоді, розкривати таланти.

Роботи конкурсантів оцінювало професійне журі, у складі якого були художники, ілюстратори, графіки викладачі художнього мистецтва з різних країн.

«У подібному конкурсі брала участь вперше, а в роки студентства в місцевих творчих конкурсах займала перші місця.

Нині на результат чекала два місяці, коли дізналася, що посіла третє місце, була трохи в шоці, але водночас дуже зраділа, що мій талант оцінили. Нагородили дипломом, прийшов по пошті перед Різдвом», – зізналась дівчина.

Наразі вона має нові творчі плани.

«Надалі співпрацюю з поетесою Надією Семеною і Геннадієм Литвиновим, молодим поетом з Новгород-Сіверська. Адже скоро у світ мають вийти їхні книжки з моїми ілюстраціями. На березень запланована виставка моїх робіт у Корюківському музеї», – повідомила вона.

Між тим, попри потяг до творчості, Олеся ніколи всерйоз не задумувалася над тим, щоб покинути медицину. Адже медичну справу вважає невід’ємною частиною свого життя, до того ж і надалі має величезне бажання допомагати людям.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Ірина Осташко, фото Олесі Науменко

Ще статті по темі

Back to top button