Культура

Музей-заповідник Коцюбинського причепурився до Великодніх свят (Фото)

За тиждень до Великодня у шосту неділю Великого посту православні християни відзначають свято Входу Господнього в Єрусалим, котре у народі називають Вербною неділею. Цього дня за давнім звичаєм люди йдуть до храму з гілочками верби, котрі освячують під час богослужіння і потім зберігають вдома протягом року як оберіг від усього лихого. А ще освяченими гілочками жартома б’ють усіх членів родини, примовляючи: «Не я б’ю – верба б’є, за тиждень Великдень, недалечко червоне яєчко!».

Та у музеї-заповіднику М.Коцюбинського уже сьогодні панує передсвятковий настрій, адже тераса будинку письменника вбралася у великодні барви. Текстильні пташки та кролики, десятки декоративних яєць, оздоблених нитками, стрічками і розписаних фарбами, оселилися тут, даруючи кожному відвідувачу посмішку і гарний настрій. Варто лише на кілька хвилин зупинитися на терасі і ось вже неможливо відірвати погляд від того, як грайливий вітерець і собі перебирає різнобарвні яєчка, що звисають зі стелі та ще сонної виноградної лози. Тут же, зовсім поряд, яскраве писанкове дерево вражає розмаїттям барв і форм свого великоднього убрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Писанка з глини: У Коропській громаді пройшов народознавчий майстер-клас (Фото)

А від сходів тераси алея уже манить до саду, де обабіч доріжок світять рясні зірочки примул, здіймаються гострі листки тюльпанів, і щодня все більшими стають зелені бруньки дерев та кущів. Молода природа саду разом з тендітним великоднім оздобленням тераси дарують натхненний святково-урочистий умиротворений настрій.

Тож запрошуємо усіх охочих завітати до музею-заповідника М.Коцюбинського, спочити оком і душею, милуючись святковим убранням тераси будинку письменника, і собі відчути оту великодню атмосферу та святковий спокій посеред виру буденності, набратися сил і віри у неминучу перемогу добра над злом, світла над темрявою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Музей-заповідник Михайла Коцюбинського

Ще статті по темі

Back to top button