Культура

На Чернігівщині центнер конопель вилучили у сіверянина

Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили в обійсті жителя Козелеччини майже центнер необроблених конопель і значні об’єми готової до вжитку марихуани. Дільничні інспектори поліції Козелецького відділення ГУНП у Чернігівській області отримали інформацію, що житель району незаконно зберігає на своєму обійсті велику кількість конопель.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік проживає разом із матір’ю-пенсіонеркою та не має кримінального минулого. Отримавши ухвалу на проведення санкціонованого обшуку, поліцейські прибули до оселі правопорушника.

В помешканні селянина правоохоронці виявили 11 трилітрових банок і дві півлітрові банки з подрібненою коноплею. Також у будинку знаходилися два десятки великих пакетів із розфасованою в пакунки готовою до вжитку марихуаною. Коли ж правоохоронці почали оглядати присадибну територію, мати правопорушника просила не відчиняти гараж поблизу будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Менщині правоохоронці виявили плантацію коноплі

Відкривши двері будови, поліцейські зрозуміли підґрунтя таких побоювань. Такої кількості марихуани поліцейські давно не бачили – увесь гараж майже до самого даху був завалений необробленими рослинами. Коноплі лежали, висіли, були складені стосами та чекали свого часу. Вилучені рослини затягли майже на 100 кілограмів. Як пояснив правопорушник, такі обсяги «дурману» зберігав виключно для власного споживання.

Чоловік затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Вилучені рослини спрямовані на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button