Культура

На Чернігівщині відбудеться Перший молодіжний фестиваль кіно та мистецтва «Капелюш»

26 травня у смт Сосниця відбудеться Перший молодіжний фестиваль кіно та мистецтва «Капелюш», програма якого налічує дві частини: перегляд професійних режисерських кінематографічних стрічок (документальних і художніх) та конкурс робіт початківців «КіноКрок».

Мета фестивалю

  • Збереження та популяризація культурної, історичної та кінематографічної спадщини видатного митця О.П.Довженка.
  • Розвиток і популяризація кіномистецтва в регіонах.
  • Просування та інтеграція професійного і любительського кіно в молодіжне середовище, стимулювання молоді до широкого кола сучасних захоплень і форм самовираження (фотомайстерність, кінозйомка, інтернет-активність, ораторство тощо).
  • Сприяння у створенні та популяризації соціально значущих, освітніх, культурологічних, науково-дослідницьких, гуманітарних кінопроектів.
  • Залучення до конкурсу професійних режисерів, кінознавців, кіноакторів для надання якісної оцінки та задля обміну досвідом.
  • Популяризація культурного сімейного дозвілля, колориту сільської місцевості та народної творчості.

Учасниками фестивалю будуть професійні режисери та режисери-початківці, а також аматорські гуртки, об’єднання, які погоджуються з усіма пунктами Регламенту фестивалю і зобов’язуються виконувати його вимоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відбудеться фестиваль «Червона рута»

Обмежень у віці учасників немає (діти до 18 років – у супроводі дорослих).

Кількість робіт – не більше 3 від одного учасника.

Вимоги до робіт

  • Приймаються роботи українською чи російською мовами, іншомовні – у супроводі субтитрів.
  • Хронометраж робіт: від 1 до 10 хвилин (але не більше).
  • Роботи приймаються на DVD-дисках, через файлобмінні сервіси та на електронну пошту [email protected]в довільних форматах (.mkv, .mp4, .mpeg, .m2ts і т.д.). Фільми та ролики повинні бути належної якості для показу на великому екрані.
  • Зміст робіт: не повинні містити немотивованих закликів до насильства, сцен насильства, пропаганди расизму чи шовінізму, необґрунтованої обсценної лексики.
  • Не приймаються роботи, які становлять складову частину громадської пропаганди або обслуговують мету будь-якої кампанії, створені для лобіювання та рекламування політичних або комерційних інтересів.

Нагороди

Нагороди присвоюються за І місце, ІІ місце та ІІІ місце.

Нагородження і показ робіт відбудуться 26 травня на території садиби Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка.

Учасники  кінофестивалю одержують Пам’ятні дипломи та подяки.

Меценати, організації та приватні особи можуть заснувати власні  призи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-й ювілейний фестиваль «Чілдрен Кінофест» представляє програму

Відшкодування витрат на проживання і проїзд учасників фестивалю засновники можуть компенсувати згідно із заповненими заявками та за попереднім взаємним погодженням із учасниками фестивалю.

Адреса оргкомітету: 16100, Україна, Чернігівська область, смт Сосниця, 2-й провулок Довженка – 2, Сосницький літературно-меморіальний музей О.П.Довженка, ел.пошта – [email protected]

Заявку на участь у конкурсі аматорського відео «КіноКрок» можна завантажити за цим посиланням Заявка на участь.

Для врахування в роботі та як додатковий документ оформлення поїздок можете використовувати офіційний Регламент.

Джерело: Сосницька селищна рада

Ще статті по темі

Back to top button