Культура

На Чернігівщині втретє проведуть літературний фестиваль «Lуtavrу»

Із 9 по 11 жовтня 2019 року в Чернігові, Ніжині, Корюківці, Бахмачі, Острі (Козелецького району) та Седневі відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу», повідомляє nizhyn.city.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пройшов «Фестиваль молока»

Літературно-мистецький захід проходитиме одночасно на базі декількох локацій. Письменники, літературознавці, журналісти з України та з-за кордону виступатимуть у школах, університетах, бібліотеках, музеях. Цьогоріч, крім класиків та молодих авторів української літератури, будуть відомі митці з Польщі, Литви, Хорватії, Білорусі, В’єтнаму, Туреччини, Грузії, Чехії, Румунії, Греції, Великобританії, Сербії.

«Мета фестивалю просвітницька. Привертати увагу дітей та молоді до читання, ознайомлювати із сучасною українською та зарубіжною літературою, просувати книгу у сучасне культурне молодіжне середовище, робити модними та популярними традиції сторітаймів, створювати живий діалог читача та письменника»,   ̶ розповідає натхненниця та топ-менеджер фестивалю «Lуtavrу» Тетяна Винник.

Фестиваль «Lуtavrу» з’явився у 2016 році. Відтоді зарекомендував себе як культурний захід міжнародного рівня. У рамках проєкту традиційно готується альманах «Литаври», до якого входять твори учасників фестивалю. У 2016 та 2017 роках фестиваль зібрав на Чернігівщині близько 200 митців із більш ніж десяти країн світу та України.

Організатором ІІІ Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу» є громадська організація «Центр новітніх ініціатив та комунікації». Партнерами фестивалю є Чернігівська обласна рада, ОДА, Чернігівська, Ніжинська, Корюківська, Остерська, Седнівська та Бахмацька міські ради, ГО «Медіа-центр «Свобода слова нового століття» (Корюківка), МГО «Альтернатива» (Корюківка) та БФ «Захистимо Україну», Чернігівська обласна організація Спілки письменників України, PEN Ukraine, Асоціація українських письменників (АУП).

Ще статті по темі

Back to top button