Культура

На Чернігівщині є будиночок «долі», де всім бажаючим пропонують загадати бажання

Хатинка на Чернігівщині, де живе… «доля».

Таку цікавинку пропонує для своїх гостей етно –пасіка «Диво –мед» у с. Маціївка Сухополов’янської ТГ (за 11 км від Прилук), що на Чернігівщині. Доля — образ вітчизняної міфології, який у народних повір’ях асоціювався зі щастям. За уявленнями предків, кожна людина має свою долю, яка безповоротно диктує, скільки їй жити і як їй жити. Про це повідомляє «Чернігівщина Туристична».

Як стануть зірки та планети у час, коли народиться людина – так і спланують їй подальше життя. Проте, знову ж таки, за повір’ями,  бувають місця, коли свою долю можна «підправити», загадавши відповідне бажання у необхідному місті та у необхідний час.

Власники пасіки вважають, що саме тут, серед густих лісів, на околиці с. Маціївка, таке місце, де можна загадати бажання і якщо правильно це зробити, воно неодмінно здійсниться. А тому вони створили будиночок «долі», де всім бажаючим пропонують загадати бажання, а поруч, на дереві «бажань» вішають стрічку, щоб воно здійснилось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шепіт»: на Чернігівщині на етнозаході збирали кошти на дрон-камікадзе

І це не єдине, що може здивувати на цій пасіці: крім вже традиційних майстер – класів з виготовлення свічок та інших виробів із воску, пропонуються майстер – класи виготовлення виробів з глини та до огляду —  колекція вишиванок, рушників та ляльок-мотанок.

А ще особливістю пасіки є те, що тут можна не тільки скуштувати різні сорти меду, смаколики з нього та різноманітні трав’яні чаї, варення з лісових ягід та квітів, а й дізнатися  про біологію, фізіологію та соціологію бджолиної родини, її склад і функції окремих особин, та з’ясувати таємницю створення меду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button