Культура

На Чернігівщині з’явився новий пам’ятник

У селі Смолин, що входить до складу Гончарівської громади, з´явилося погруддя Тараса Шевченка. Його розмістили біля місцевого будинку культури.

Ідея створення належить керівництву села Смолин. За словами начальниці відділу культури, сім´ї, молоді та спорту Гончарівської селищної ради Тетяни Якубець, погруддя встановили в рамках реалізації програми з облаштування центру села Смолин.

«Ця територія потребує змін. Можливо, ми відкрили б погруддя раніше, адже ідея реалізується вже від початку року, але нас зупиняли карантинні обмеження. Тому було вирішено приурочити ці заходи до Дня Незалежності та Дня Прапора», – пояснює Тетяна Іванівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погруддя Пушкіна повернули на постамент (Фотофакт)

Також на території біля погруддя Тараса Шевченка висадили клумбу та зробили доріжку. Поливом квітів займатиметься місцева пожежна частина.

Гіпсове погруддя на цегляній основі коштувало 40 тисяч гривень, які виділили з бюджету громади. Виготовляли його у селі Гурівщина, на Київщині. Найближчим часом на погрудді встановлять інформаційну табличку.

Почесне право відкрити погруддя надали першому директору Смолинського торфобрикетного заводу Миколі Міронову та уродженцю села Смолин, письменнику, поету, науковцю Василю Буденному, який подарував книгу власного авторства, що тепер зберігається в Гончарівській селищній раді.

Окрім цього, на Смолинському будинку культури встановили пам’ятну табличку про осередок товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка. який тут діяв у 1917-1921 роках. Її відкрили одночасно з погруддям.

Фото з офіційного сайту Гончарівської ОТГ

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button