Культура

Наймолодший музей Ніжина презентував власний буклет та унікальні експонати

У рамках загальноміського заходу «Мистецька ніжинська родина – щаслива ненька Україна»  з нагоди святкування Дня міста Ніжина, відбулася презентація Народного музею українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи:  презентація друкованого буклету та  показ  музейних експонатів.

Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи – один із наймолодших музеїв м. Ніжина.  Його було відкрито в 2001 році  у рамках відзначення 10-річчя Незалежності України на базі єдиної на Чернігівщині Ніжинської дитячої хореографічної школи.

Створення такого  музею стало важливою подією не лише в хореографічній школі, але й у місті в цілому, оскільки більшість експонатів  є унікальними. Одяг та речі побуту столітньої давнини з різних регіонів України  сьогодні дійсно є справжньою цінністю, матеріальною та духовною скарбницею українського народу.

Експозицію музею складають три основні експозиційні розділи –  а це 534 експонати:

¯Український старовинний костюм.

¯Предмети домашнього вжитку та побуту.

¯Український рушник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Видатні постаті Ніжина в малюнках дітей”: у НДУ імені Гоголя стартувала виставка

У рамках святкування Дня міста  відбулася презентація буклету «Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи» та показ музейних експонатів, представлених у буклеті /національний жіночий костюм (сорочки, корсетки, спідниці) та  чоловічі сорочки Ніжинського району 19 – поч. 20 ст./.

У показі брали участь юні моделі – учні Ніжинської дитячої хореографічної школи, підготувала та провела показ неординарний викладач хореографічної школи (в минулому – її випускниця), завідуюча музеєм Оксана Добриня.

Макет буклету розробив талановитий ніжинський фотограф  Олександр Байда, видання буклету було здійснено рекламно-поліграфічним  центром «ТАРГЕТ».

2018-05-11_142105

Ще статті по темі

Back to top button