Культура

Національний симфонічний оркестр України виступив у Чернігові (Фото)

31 серпня 2021 року в рамках Всеукраїнського гастрольного туру з нагоди 30-річчя Незалежності України Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України під орудою народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Володимира Сіренка виступив на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

Тур одного з найвідоміших в Європі оркестрів, чия історія налічує вже понад століття, присвячений ювілею нашої держави, розпочався 28 серпня. Географія туру — вся Україна: від Сєвєродонецька до Ужгорода, загалом — 24 концерти в усіх обласних центрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник оркестру чернігівського драмтеатру отримав звання «Заслуженого артиста України»

“30-річчя Незалежності – гарна нагода проїхати з туром Україною, — каже Володимир Сіренко. — Ми маємо досвід великих турів і бачимо, що це гарно: це нас завжди стимулює, підносить. Наша публіка приймає дуже добре, не гірше, скажімо, за іспанську чи японську. Та й треба, щоб нас знала наша, українська публіка”.

Програма гастрольного туру різноманітна. “Програма цікава, — зазначає пан Володимир, — ми робимо акцент на всесвітньо відомі шедеври, плюс українська музика. Нам хочеться, щоб якомога більше людей нас послухало – це дуже важливо!”

На сцені Чернігівського обласного філармонійного центру Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України представив програму з двох відділень, в яку увійшли Симфонія до мажор Максима Березовського, Концерт №2 для фортепіано з оркестром соль мінор Каміля Сен-Санса (соліст — лауреат міжнародних конкурсів Павло Качнов) і Симфонія №9 мі мінор “З Нового світу” Антоніна Дворжака.

Кожен з цих шедеврів по-своєму унікальний. Так, ноти Симфонії до мажор Максима Березовського, твору, що був написаний у 70-х роках XVIII століття, були знайдені тільки двадцять років тому в архівах Ватикану. Нині Симфонія у репертуарі Національного симфонічного оркестру України. У свою чергу,  Концерт №2 для фортепіано з оркестром Сен-Санса і Симфонія “З Нового світу” Дворжака по-праву вважаються одними з найвідоміших і найпопулярніших творів для оркестру.

Провела концертну програму артистка обласного філармонійного центру Інна Василенко.

Всеукраїнський гастрольний тур Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України з нагоди 30-річчя Незалежності завершиться 16 жовтня концертом в Одесі.

Пресцентр Чернігівського обласного філармонійного центру

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button