Культура

«Нетлінне «Слово…» знову дзвінко і прекрасно зазвучало над древнім Новгород-Сіверським

Вчора, 2 червня, в колишній столиці Новгород-Сіверського князівства відбулося відкриття Міжнародного літературно-мистецького свята «Нетлінне «Слово…».

Розпочалися урочистості відкриттям музейної експозиції, зібраної кандидатом філологічних наук, відомим дослідником Святославом Воїновим.
У ході свята, на території єдиного в світі історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім», перед гостями, які завітали на відкриття, виступили артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новгород-Сіверський активіст вимагає «декомунізувати» Замкову гору

Потім учасники урочистостей оглянули експозицію музею «Слова о полку Ігорів, а опісля поклали квіти до Пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО, уродженцям Новгород-Сіверщини. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв-захисників Вітчизни в зоні боїв на сході України.

З початком культурно-мистецької частини свята було наголошено, що літописна повість «Слово о полку Ігорів» — це героїчна поема про мужність, самовідданість та жертовність в ім’я Батьківщини. І саме зв’язок поколінь нерозривно єднає нашу спільну боротьбу за державність, пробуджує совість співвітчизників та кличе всіх нас до безкомпромісної боротьби за незалежну Україну.

04

Цього ж дня у міському парку ім. Т.Г. Шевченка були представлені виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва і промислових підприємств Новгород-Сіверського району, святкова торгівля, виступи артистів Чернігівського обласного дитячого лялькового театру ім. О. Довженка, проводилися ігри з дітлахами, працювали атракціони, інші мистецькі та розважальні заходи.

Продовжилися урочистості святковим концертом за участі артистів академічного народного хору та солістів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Джерело: відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Ще статті по темі

Back to top button