Культура

Росіяни випхали Джамалу з її гримерки, але це не завадило їй перемогти

Протягом усього минулого тижня українська спільнота та весь світ стежили за подіями на сцені «Євробачення-2016» в Стокгольмі.
І ось – Перемога! На «Євробаченні» в Стокгольмі перемогла Джамала та вся Україна.
Перемога Джамали на «Євробаченні-2016» – важливий крок для звільнення Криму, сходу України, зміцнення своїх позицій на світовому демократичному плацдармі.
За результатами конкурсу 2016 року, фінал якого пройшов у суботу 14 травня, країна-переможець традиційно приймає наступний конкурс «Євробачення» – тож у 2017 році він відбудеться в Україні. Так! Джамала своїм виступом на «Євробаченні» підкорила публіку і журі й здобула блискучу перемогу.
Користувачі соцмереж емоційно відреагували на беззаперечну перемогу Джамали, а також відомі політики, закордонні та українські зірки.
Напередодні фіналу Джамала неодноразово заявляла про свою перемогу – доволі переконливо й емоційно. Співачка так і зазначила у своєму суботньому коментарі: «Якщо «Євробачення» – конкурс пісні, то я неодмінно переможу. Конкурентів тут мені немає. Єдиний конкурент – я сама».
Треба зазначити, що перед фіналом «Євробачення-2016» представники російської делегації змусили Джамалу залишити її гримерку, в якій співачка готувалася до всіх попередніх виступів! Але й такі дрібні капості її конкурентів із «дружньої» до нас РФ не завадили співачці перемогти! Загалом, представники всіх делегацій сприйняли перемогу українки щиро та радісно, вітаючи і саму виконавицю, і всю Україну.

Нагадаємо, що Джамала отримала 211 балів від журі, і 323 бали за підсумками смс-голосування глядачів. У результаті Джамала набрала 534 бали.

Як відомо, дівчина представила на конкурсі пісню «1944» про депортацію кримських татар за часів Другої Світової. Вона співала англійською і кримськотатарською, і її емоційний виступ дуже відрізнявся він інших номерів, представлених на фінальному концерті цього розважального шоу.
Друге місце у конкурсі зайняла співачка ДамІ Ім з Австралії, набравши 511 балів. Третє – Сергій Лазарєв із Росії, він набрав 491 бал. Найвищу оцінку – 12 балів – Україна отримала від журі таких 11 країн: Сан-Марино, Грузія, Боснія і Герцеговина, Данія, Молдова, Латвія, Ізраїль, Сербія, Македонія, Польща і Словенія.
Під час нагородження, коли глядачі в Стокгольмі скандували «Україна!» та «Джамала», співачка не стримувала сліз, а після свята в численних інтерв’ю розказувала, що вірила у свою перемогу від самого початку.
Джамалу з перемогою вже привітали перші особи нашої держави – Президент Петро Порошенко, прем`єр-міністр Володимир Гройсман, лідери парламентських фракцій.
Подякував Джамалі і лідер кримських татар Рефат Чубаров. «В один из прекрасных дней мы обязательно соберемся все вместе в свободном от российских оккупантов Крыму, в древнем и славном Бахчисарае!» – написав Чубаров.
Політичного підтексту перемоги нашої Джамали не приховують у Європі. Так, за кілька годин до початку фіналу «Євробачення», впливове британське видання The Guardian розмістило знімок української співачки на першій шпальті із заголовком: «Ти чуєш, Путін?». Британські журналісти звернулися до глядачів конкурсу з такими словами: «Європейці можуть показати, що вони «не байдужі до страждань» у Криму, який був анексований Росією, голосуючи за Україну на конкурсі «Євробачення». При цьому у виданні наголосили, що історичний контекст пісні «1944» стосується не лише теми депортації кримських татар за часів Другої Світової, але й нинішньої ситуації на півострові.

Вітаємо співачку з ПЕРЕМОГОЮ. І готуємося до «Євробачення-2017» в Києві.

https://www.youtube.com/watch?v=cUrbAbzMHxA

Ще статті по темі

Back to top button