Культура

Новий очільник музею ім. Тарновського розповів про першочергові кроки на посаді

Кілька провідних закладів культури Чернігівщини очолили нові керівники. Зокрема, колективу обласного історичного музею імені В.В. Тарновського 2 жовтня представили Максима Блакитного, який став в.о. директора закладу замість багаторічного керманича Сергія Лаєвського. До цього пан Максим був заступником директора з наукової роботи.

Хоч минуло й усього кілька днів, як Максим Блакитний пересів у нове крісло, в музейній справі він – як риба у воді. У музеї ім. Тарновського пан Максим пропрацював уже майже 16 років і піднявся кар’єрними сходами від найнижчої сходинки до найвищої. Тож поцікавилися в нього баченням подальшого музейного розвитку та нагальними завданнями, які доводиться вирішувати.

«Зараз актуальні питання, що пов’язані зі зміною керівної ланки закладу, юридичні справи та нагальні господарські й фінансові питання.

Звісно, що будуть нові виставкові проєкти, музейні зустрічі, зокрема присвячені нашим колекціям, унікальним експонатам, історії Чернігівщини. Усе задля того, щоб музей ставав ще більше цікавим для містян і гостей. До речі, музей — це колективна робота, адже будь-яку виставку створюють кілька співробітників.

Також продовжиться важлива робота з оцифровування музейних предметів, збереження музейних колекцій в умовах війни. Плануємо видання чергового випуску музейного видання «Скарбниця української культури». Одночасно будемо готувати до друку каталоги музейних зібрань. Продовжимо збір артефактів про події російсько-української війни на Чернігівщині, пошук приміщення для фондосховища музею», – пояснив Максим Блакитний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада Чернігівщини, що постраждала від ворожої окупації, потребує сучасних книжок

Поки що змін у трудовому колективі в. о. директора закладу не анонсував. Також він розповів, що попередній керівник Сергій Лаєвський – уже заступник директора закладу з розвитку.

«Основні напрями його роботи стосуються грантових проєктів, гуманітарної допомоги, складання Книги пам’яті загиблих захисників російсько-української війни. Також пан Лаєвський на новій посаді у співпраці з іншими музеями та організаціями працюватиме над реалізацією спільних із ними виставкових проєктів.

Величезний досвід Сергія Лазаревича в музейній справі, як керівника і безпосередньо музейника, дуже потрібен нашому закладу», – сказав Максим Блакитний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button