Культура

Новорічні вистави для дітей відкладаються: в ляльковому театрі розповіли, коли зможуть відновити роботу

Чернігівський театр ляльок імені О.Довженка не зможе реалізувати свої новорічні проєкти, як це було заплановано. Усе через карантин.

Як зазначив заступник директора театру Сергій Вовк, театр буде зачинений для відвідувачів до 31 грудня. Саме тому наразі тут не планують ставити жодні святкові вистави для малечі. Співробітники закладу теж наразі працюють дистанційно. У театрі перебувають лише співробітники адміністрації, бухгалтерії й охорона.

Також Сергій Вовк повідомив, що ляльковий театр планував ставити виставу «Маленький принц», до них навіть приїздив французький режисер, із яким передбачалася співпраця. Але коли ввели карантин, усі роботи припинилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляльковий театр Чернігова на карантині

Спершу хотіли навіть зробити виставу на свіжому повітрі, в межах території біля чернігівського річпорту, але через заборону проводити масові заходи від цього відмовились. До того ж, як зазначив Сергій Вовк, актори фізично не можуть працювати в мороз.

«Наразі все у підвішеному стані. Поки не відкриють кордони і не знімуть карантин, нам важко щось планувати. Взагалі ми вже мали показати «Маленького принца» не тільки в Чернігові, а й з´їздити на гастролі до Франції та Швеції. Але ж плани наші залишаються. Ми просто все це відтерміновуємо», – розповів Сергій Вовк.

За його словами, наразі в репертуарі театру чимало вистав. Якщо карантин знімуть, то актори готові їх показувати своїм глядачам. Репетиції займатимуть щонайбільше п’ять днів, оскільки професіональні актори добре знають свої ролі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button