Культура

Оркестр “Філармонія” виконав “Популярну та невідому музику україни та світу”

“Популярна та невідома музика України та світу”. Цю нову концертну програму Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” під диригуванням заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача глядачі змогли почути і побачити 1 грудня 2023 року на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

Велика двочасна програма, відповідно до самої її назви, увібрала як добре знані шанувальниками класичної музики твори, так і композиції, що не завжди “на слуху”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбулись обласні Спортивні ігри з настільного тенісу

У першому відділенні прозвучали в основному твори харківських авторів XX сторіччя. Відкрив його відомий “Парафраз на тему української пісні “Думи мої” Дмитра Клебанова. Були виконані “Ноктюрн” видатного українського неоромантика Федора Якименка, “Прелюд пам’яті Т. Г. Шевченка” одного з фундаторів національної музичної школи Якова Степового – брата Федора Якименка, “Прелюдія “На спомин тих, хто нас залишив” Володимира Підгорного – творчого наставника Миколи Сукача, “Австрійська сюїта” Сергія Борткевича. Завершила відділення відома композиція “Палладіо” сучасного валійського композитора Карла Дженкінса.

У другому відділенні прозвучали два твори в жанрі кончерто гроссо, написані композиторами, які жили і працювали в Британії, – “Кончерто гроссо оп.6 №6 до мінор” Георга Фрідріха Генделя і “Кончерто гроссо оп.3 №5 сі-бемоль мажор” Франческо Джемініані. Бароковий жанр кончерто гроссо нині активно повертається на велику симфонічну сцену.

Завершили концертну програму оркестру “Філармонія” шедеври, що не втрачають популярності – “Адажіо соль мінор” Ремо Джадзотто, більш відоме як “Адажіо Альбіноні”, “Турецьке рондо” Вольфганга Амадея Моцарта і “Полонез №13” Міхала Огінського.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Ще статті по темі

Back to top button