Культура

Оркестр при міській раді: в Городні створили мультиінструментальний колектив

При Городнянській міській раді функціонує оркестр із 28 осіб. Свою діяльність він розпочав у вересні минулого року.

Про це розповіла начальник відділу культури управління молоді та спорту Городнянської міської ради Олена Яцкова.

Ідея створити оркестр виникла ще тоді, як на городянські фестивалі доводилося запрошувати артистів із Чернігова та Ріпок. Тому міська рада вирішила, що треба створити власний ансамбль.

«У нас є музична школа, де є напрочуд талановиті люди, які закінчували училища, консерваторії, зараз працюють багато де в Чернігові. І ми буквально дуже швидко створили оркестр і запросили до себе диригента з Ріпок. Зараз він працює як художній керівник при Будинку культури», – каже Олена Яцкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коропський духовий оркестр зіграв Despacito на площі (Відео)

Вона зазначила, що музиканти працюють в оркестрі на громадських засадах, та вже виношують плани стосовно наступного фінансового року. На сесію міської ради планують винести питання щодо виділення коштів на зарплати музикантам.

Здебільшого це викладачі та випускники Городнянської школи мистецтв імені Лідії Кондрашевської. Грають у оркестрі й музиканти, які вже давно вийшли на пенсію. Старшому вже за 70 років.

На базі будинку культури працює гурт «Козувканаві», учасники якого увійшли до складу міського оркестру. Один із них Володимир Бендрик. Він проходить контрактну службу в Чернігові. Приїздить до Городні, де бере активну участь у музичному житті міста.

На обладнання для оркестру за весь час його існування витрачено вже півмільйона гривень, зокрема це й депутатські кошти. З інструментів – саксофони, скрипки, баяни та багато іншого.

Оркестр уже виступав у Мені, Сосниці, Корюківці та інших населених пунктах області.

Його планують зробити муніципальним і чітко визначити кількість ставок та видатки на нього.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button