Культура

Особлива зооморфна виставка відкрилася в Мені (Фото)

Цікавий подарунок до Дня міста для жителів і гостей підготували в Мені. У приміщенні художньої галереї відкрилася виставка «Ceramic Art Zoo», на ній представлено приблизно 100 робіт учасників фестивалю-конкурсу гончарного мистецтва «Куманець» 2018 і 2019 років.

«На фестивалях були учасники з різних куточків держави, зокрема й зі столиці. Наш місцевий – тільки Олег Луцук зі Стольного. Під час обох фестивалів гончарі наліпили багато зооморфних скульптурок – рибок, баранчиків, коників, черепах, гусениць, курочок, сов та інших пташок. Свищиків різних також наробили. Всі ці експонати вже обліковані й постійно зберігатимуться у нас», – зазначив Віталій Крутий, директор менського краєзнавчого музею імені В.Ф. Покотила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей загиблим героям АТО на Чернігівщині буде відремонтовано (Фото)

Музеї відновили свою роботу з 11 травня. Тож усі охочі можуть помилуватися новою виставкою, що нині прикрашає художню галерею.

«Тобто можна прийти і подивитися виставку це коштує усього 16 гривень. Вона точно діятиме до жовтня, аби її побачили якомога більше школярів. А надалі плануємо, щоб ця експозиція стала постійною. І в наступні роки, коли відбуватимуться фестивалі, ми цю експозицію доповнюватимемо. А цієї суботи, 1 серпня, в нас буде День міста і, відповідно, двері нашого закладу також будуть відкриті для усіх охочих», – сказав директор музею.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото зі сторінки музею

Ще статті по темі

Back to top button