Культура

Під час акції «Переможна ВЕСНА» в селі Блистова зібрали понад 10 тисяч гривень на потреби ЗСУ

Громади Чернігівщини прагнуть допомагати українським захисникам, бо добре розуміють, що Перемога – це спільна справа кожного з нас. Зокрема, в селі Блистова Менської громади на благодійній акції «Переможна ВЕСНА» та ярмарку було зібрано 10 400 грн. Зрозуміло, що всі кошти передадуть на потреби ЗСУ.

«Це не вперше, постійно організовуємо подібні акції. Зокрема, школа завжди долучається. Школярі традиційно роблять окопні свічки, а цьогоріч уже сплели дві сітки для ЗСУ. Також наші господині часто готують на передову різні смаколики, передають овочі, консервацію, діляться всім, що самі мають. А нещодавно вирішили поєднати ярмарок, під час якого продавали різну випічку та кондитерські вироби, зі святом весни і назвали захід «Переможна ВЕСНА». І концерт невеличкий був – виступали дітки та місцеві аматори. Таке привітання було для жінок, оскільки наші жінки з села також є в ЗСУ. Надія Миколаївна Мишкіна однією з перших разом із чоловіком пішла до ЗСУ. А працювала вона директором будинку культури», – зазначив Роман Боюн, в.о. старости Блистівського старостинського округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільний пост: на Чернігівщині допомагають людям на підтоплених територіях (Відеофакт)

Зібрані під час заходу гроші передадуть волонтерам, які знають потреби захисників, насамперед земляків, і, відповідно, купують усе потрібне.

Роман Боюн каже, що зібрана сума – не найбільша, яку вдавалося збирати.

«Були й більші суми. Торік у школі проводили ярмарок десь восени, то тоді вдалося зібрати більше коштів. Люди в нас ще активні, бажають допомогти і допомагають», – розповів Роман Боюн.

Ірина Осташко

Фото – Роман Боюн

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button